Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

Θεσπέσια νέα!

Οι περισσότεροι θα τα έχετε μάθει μέσω του facebook, όπου τα έχω αναρτήσει εδώ και μέρες, αλλά οφείλω να τα πω κι εδώ, για τους υπόλοιπους.

Η συνεργασία μου με τις Εκδόσεις Πατάκη για τους Γιους της Στάχτης έχει λυθεί και το δεύτερο βιβλίο της σειράς, με τίτλο "Βέλη και κρόκινες φλόγες", κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις mamaya, ως μέρος του έργου της συγγραφικής ομάδας Άρπη. Μαζί του επανακυκλοφορεί και το "Κοράκι σε άλικο φόντο", σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση.

Τι σημαίνει "αναθεωρημένη έκδοση"Έχετε ακούσει κάποιον συγγραφέα να λέει «Αν το έγραφα τώρα, μ’ αυτά που ξέρω πια, θα έβγαινε πολύ καλύτερο»; Κάθισα και ξανάγραψα το Κοράκι και το πέρασα και κάμποσα χέρια διορθώσεις μετά. Δεν ήθελα να φαίνεται πρωτόλειο σε σύγκριση με τις συνέχειές του.

Ενδεικτικά, στην παρακάτω εικόνα φαίνονται οι διαφορές ανάμεσα στην παλιά έκδοση και στο προτελευταίο στάδιο των διορθώσεων. Τα λευκά σημεία στην αριστερή κάθετη μπάρα δείχνουν πού ΔΕΝ έχουν γίνει αλλαγές.


Δε θέλω και να υποχρεώσω κανέναν να ξαναγοράσει το βιβλίο ή να το ξαναδιαβάσει. Δεν άλλαξα τίποτα στην πλοκή, δεν πρόσθεσα καινούριες σκηνές, δεν αφαίρεσα παλιές (ενοποίησα κάποιες εδώ κι εκεί για να γίνει πιο ευκολοδιάβαστο). Μπορεί τώρα κάποιος να τραβάει το σπαθί του αφού σηκωθεί κι όχι πριν, μπορεί ένας διάλογος να έχει «σπάσει» σε περισσότερες ερωταποκρίσεις για λόγους ροής. Ως εκεί φτάνουν οι αλλαγές στο περιεχόμενο.
Αν, όμως, πάει καιρός που διαβάσατε το Κοράκι και σκοπεύετε να το φρεσκάρετε με νέα ανάγνωση ή δεν το έχετε διαβάσει καθόλου, με το χέρι στην καρδιά, προτιμήστε τη νέα έκδοση. Για όσους δεν έχουν το χρόνο, το χρήμα ή την αντοχή για επανάληψη, πάντως, τα "Βέλη" ξεκινούν με μια περίληψη του "Κορακιού".
Εκτός από νέο κείμενο, έχουμε και νέους χάρτες, και πάλι δια χειρός Γεωργίου Παούρη. Ο ίδιος χάρτης περιέχεται και στα δυο βιβλία. Το μέγεθός του είναι Α3. Στη μια του όψη απεικονίζεται όλη η Γνωστή Πλάση, στην άλλη η Βασιλεία Αιγλωέων ξαναδουλεμένη σε σχέση με την αρχική έκδοση του "Κορακιού".

Και, τέλος, έχουμε και νέα εξώφυλλα, από τον Άγγελο Παπουτσή.
                                               

Τα βιβλία θα είναι πρώτη φορά διαθέσιμα το σαββατοκύριακο 7 και 8 Οκτώβρη 2017, στο 3ο φεστιβάλ ΦantastiCon, στο περίπτερο των εκδόσεων mamaya. Θα με συναντήσετε κι εμένα εκεί, το Σάββατο 6 με 8 το απόγευμα. Αν δεν τα καταφέρετε να περάσετε από το φεστιβάλ (προσπαθήστε! θα έχει ένα σωρό πράγματα για όποιον αγαπά το φανταστικό), "Κοράκι" και "Βέλη" θα εμφανιστούν στα βιβλιοπωλεία τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: