Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Βλέπω στεριά!

Τον φάγαμε τον γάιδαρο, το Κοράκι απλώνει τα φτερά έτοιμο για πτήση.

Χθες ήμουν στα γραφεία των εκδόσεων Πατάκη, για τις τελευταίες λεπτομέρειες. Οριστικοποιήθηκε ο Μάιος ως μήνας κυκλοφορίας, μίλησα και με κάθε είδους υπεύθυνους, σε όλα τα στάδια και τα επίπεδα από τα οποία περνά ένας τίτλος. Είδα λίγο και τους φρενήρεις ρυθμούς που χρειάζονται για να κυκλοφορούν βιβλία το ένα μετά τον άλλο, όλο το έτος. Τα τηλέφωνα να χτυπάνε, συγγραφείς και γραφίστες να μπαινοβγαίνουν ο καθένας για το θέμα του, ώρες και ώρες δουλειάς να κρύβονται πίσω από τις σελίδες που φτάνουν στα χέρια μας.

Στον πολύ θετικό απολογισμό της ημέρας, σημειώνω και μια σύντομη συνάντηση με τον κύριο Φίλιππο Μανδηλαρά, ο οποίος μάλιστα έχει την εποπτεία σε κάποια θέματα του βιβλίου μου. Τον είχα ακουστά σαν άνθρωπο που αγαπά τη φαντασία (με όσο ευρύ θέλετε, τον ορισμό), αλλά αυτό ακούγεται πολύ ξερό και λίγο τώρα που τον ειδα από κοντά. Για όσους δεν το έχουν υπόψη, είναι ο συγγραφέας (μεταξύ άλλων) των Μπανανόψαρων και της Νίκης.

Τέλος, γνώρισα και τον εικονογράφο που θα δημιουργήσει το εξώφυλλο, τον Γιώργο Ναζλή, με τον οποίο καταλήξαμε σε μια ιδέα εργασίας. Αναμείνατε στο ακουστικό σας για το αποτέλεσμα.


Κι ένα δωράκι για όσους είχατε την υπομονή και παρακολουθήσατε το ιστολόγιο ως εδώ.



Ο χάρτης του Ozzo που δείχνει το μέρος της Πλάσης που είναι γνωστό στους Αιγλωείς. Η εικόνα είναι πολύ απλοποιημένη σε σχέση με το αυθεντικό καλλιτέχνημα, όπως θα παρουσιαστεί στο βιβλίο για να είναι αναγνώσιμη σε μέγεθος δυο σελίδων 14x21 (δείτε ένα δείγμα από το πλήρες έργο εδώ). Ουσιαστικά μόνο οι ακτογραμμές φαίνονται και μάλιστα στο βιβλίο θα είναι μονόχρωμη η εκτύπωση. Αλλά αρκεί για να πάρετε μια ιδέα και να απαντηθεί η συνήθης ερώτηση: "Πώς είναι ο κόσμος σου;"

5 σχόλια:

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Ο χάρτης είναι φανταστικός Λευτέρη! Είμαι σίγουρος ότι και το εξώφυλλο θα είναι σε υψηλό επίπεδο. Για το περιεχόμενο δεν διατηρώ καμία αμφιβολία.

Northerain είπε...

Άντε ρε, με το καλό!

Unknown είπε...

Θα περιμένω έξω από το βιβλιοπωλείο για το αντίτυπο!!

Priorknowledge (aka Rodonaura) είπε...

Λευτέρη μου, πέρασε τόσος καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία; Λοιπόν, καθυστερημένα να σχολιάσω ότι με το πρώτο κλικ στην ιστοσελίδα του εικονογράφου, αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για ευφάνταστο δημιουργό και είμαι βέβαιη ότι το εξώφυλλο του βιβλίου θα είναι άψογης αισθητικής... Αναμένω νεώτερα... φιλιά

Γιάννης Πλιώτας είπε...

Νομίζω μετράμε μέρες αντίστροφα. Πρέπει να έχουν μείνει δέκα με δεκαπέντε το πολύ για να το πιάσουμε στα χέρια μας. Λευτέρη υποσχέθηκες εξώφυλλο, ανέβασέ το!